Jdi na obsah Jdi na menu
 


V OKOVECH VÁŠNĚ A DOMINANCE 25 ČÁST

Thomas Smith, dostal od Cosa Vendety, nůž na krk. 

Carlo Condello, nesnesl ponížení z toho, že nedostal, co chtěl. A po té, co se musel snížit k tomu, a pokleknout na kolena, se jeho nenávist a skoro posedlost po pomstě, ještě zvýšila.

 Samozřejmě, že měl s Nostra Destino strach, ale touha po vendetě, byla silnější. 

Nepodařilo se mu Nathanaela Cromwella, přinutit k tomu, aby svou ženu odvrhl, nebo zabil, a to mu ještě více, zatemnilo už tak dost, chorý mozek. 

Nathanael netušil, a ani nemohl tušit, že jeden z Amandiných bodyguárdů, Ricardo, se tehdy, když vykonal vendetu znásilnění, nechal zaprodat. 

A pak stačilo jen málo. Přinutit Thomase Smitha k tomu, aby kontaktoval svou dceru s prosbou, aby navštívila svou umírající matku. Což ovšem byla lest, kterou nastrojil. 

Carlo Condello, se rozhodl Amandu unést. Chtěl ji, již jen z toho důvodu, aby dostal Nathanaela Cromwella na kolena. 

Bylo mu totiž jasné, že on, svou ženu opravdu miluje. A Nostra Destino, bez Nathanaela Cromwella, není nic.

 Uvědomoval si všechna rizika. I to, že pakliže by se něco zvrtlo, tak ani jediný boss, žádné z mafií, nikdy nepůjde proti Nathanaelovy. Na to z něj měli moc velký respekt. Zůstal by sám. 

Ale jeho chorý mozek toužil jen, a jen Nathanaela vidět na dně. Bylo mu jasné, že ji bude hledat. A bylo mu i jasné, že ihned pochopí, odkud vítr vane. 

Ale jeho plán, byl promyšlený. Do nejmenšího detailu. 

Když by totiž Amandu unesl, a ona by dobrovolně chtěla zůstat po jeho boku, Nathanael by nesvedl nic. To byl také, jeden ze strašných zákonů mafie. Ženy neznamenali nic. Jen zboží. Majetek. 

A pakliže se ono zboží, podařilo ukořistit, a kořist, zůstala dobrovolně v rukou únosce, nezmohl nic, ani její majitel. 

Condello si byl jist, že pakliže Amandu bude přiživovat drogami, v omámeném stavu, kde ji bude prakticky všechno jedno, tak mu odkývá i před samotným bossem Nostra Destino, že je s ním dobrovolně. 

Pak by měl Nathanael svázané ruce, a ona by konečně, byla jeho. Ne snad proto, že by ji miloval, ale proto, že ji chce vlastnit, jako každou, ze svých předešlých manželek. A až by ji měl dost, nebylo těžké, se ji zbavit. Jako všech ostatních.

Jeho posedlost, touto vendetou, byla tak veliká, že si vůbec neuvědomoval a nepřipouštěl hrozbu, která mu hrozí ze strany Nostra Destino. 

Ano, Carlo Condello, byl choré mysli. Však i jméno jeho mafie, Cosa Vendeta, které v překladu znamenalo, "Moje Pomsta", svědčilo o jeho choromyslnosti. 

Byl hnán jen pomstou, a vidinou toho, že i kdyby se něco zvrtlo, a Nathanael Cromwell, by svou ženu přece jen dostal zpět, již si nikdy nedovolí, ji nazvat svou ženou. 

Tu hanbu, na své hlavě, už by nedokázal nijak vykoupit. A on, by mu konečně, připravil ta pravá muka na zemi. Konečně, by měl svou vendetu. 

Protože Nathanael, by žil vedle ženy, kterou miluje, ale přiznat, by to nikdy nemohl. 

Protože je samotný boss Nostra Destino, a něco takového, by bylo skoro nemyslitelné.

 Potupa a hanba, kterou by v tom případě nesl, by ho konečně dostala až na samé dno.

Až tam, kde ho chtěl vidět.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét



Archiv

Kalendář
<< květen / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 202252
Měsíc: 6570
Den: 276