Jdi na obsah Jdi na menu
 


UKRYTÁ VÁŠEŇ HRABĚTE Z KROMWELLU 1 ČÁST

 

Panství Kromwell 1758 

Lady Evelyn Carpenterová se spokojeně dívala z okna Kromwellského panství, jak na nádvoří zastavil kočár, ze kterého vystoupila mladá dáma. Čekala ji už několik dní a její příjezd ji velmi potěšil.

Nikdy by si nepomyslela, že se ve svých pětasedmdesáti letech, sníží k něčemu takovému. Ale neměla jinou možnost. Nemohla se dívat na svého vnuka, jak se ničí, a rozhodla se s tím něco udělat.

Začalo to vlastně před více jak deseti lety, kdy se její vnuk Nicholas Williams Jameson Carpenter, devátý hrabě  z Kromwellu, na přání svého otce oženil. Bylo mu osmnáct a jakožto dědic movitého panství a titulu, neměl na výběr.

Jeho žena Elisa mu dala dceru, ale pouhé tři roky po jejich svatbě, vypukla epidemie neštovic. Ona děsivá nemoc postihla celé rodiny, vesnice a města a nevyhnula se ani jejich panství. Nicholas přišel o znovu těhotnou manželku a nenarozené dítě, matku i otce. O tři bratry a dvě sestry. Zůstal sám, jen s malou dvouletou dcerou Chloe.  Zemřelo tehdy i mnoho sloužících a na tehdy devatenáctiletého muže, s dvouroční dcerou, toho bylo mnoho.

Jenže smutek a bolest z oné ztráty, samota na kterou nebyl zvyklí a malé dítě, zapříčinilo to, že se nechal ošálit krásou. Naomi, mladší sestra jeho bývalé ženy, se mu vnutila do přízně. Vlichotila se mu. Zcela ho okouzlila. Zmámila ho do svých tenat a on ztratil hlavu. Hledal tehdy i matku pro své dítě, tak rok po Elisině smrti, pojal za manželku právě jí.

Jenže Naomina krása, byla jen na povrchu.  Naomi byla vypočítavá a zlá. Hrabivá, a jediné o co jí šlo, byl jeho majetek. Stala se hraběnkou z Kromwellu, a to bylo to, po čem celou dobu její srdce prahlo. Nicholas toužil po synovi, ale i toho mu odmítla dát. Začala ho podvádět téměř na každém kroku, ale Nicholas jakoby to neviděl. Zavíral oči před její krutostí a nevěrou.  Dlouhých pět let manželství se snažil, aby vše klapalo. Omlouval Naomi, jak to šlo. Přehlížel její nevěry a její zhýralé utrácení. Její výlevy zlosti a nenávisti. Teprve, když ji ve své posteli našel s jedním ze sluhů, to vzdal.

A tou dobou, před třemi lety, se právě vrátila na panství ona. Lady Evelyn Carpenterová. I ona po smrti svého manžela zůstala sama, a rozhodla se vrátit na panství Kromwell. Tehdy ještě ale netušila, v jakém stavu najde svého vnuka. Dlouhé tři roky přihlížela tomu, jak se pomalu ničí. Jak se trápí a jak pustne. Místo aby svou vychytralou ženu vykázal, začal pít, navštěvovat nevěstince a herní kluby. Nebylo téměř dne, aby byl večer doma. O jeho desetiletou dceru Chloe, se starala ona, protože Naomi o ní nikdy neměla zájem. A tak se rozhodla k ráznému kroku. Najmout Chloe guvernantku. A ne ledajakou.

Evelyn se musela usmát. Z onoho kočáru, právě vystoupila Avery Farchildová. Znala ji moc dobře z dob, ještě před třemi lety. Pocházela s chudého šlechtického rodu a o jejím charakteru nemohla ani v nejmenším pochybovat. A o její kráse.

Už tehdy, a to jí bylo jen sedmnáct, byla velmi krásná. Chytrá a svéhlavá. Zůstala sama, se svým bratrem Christianem, a když ji nabídla místo vychovatelky, s radostí příjmula. S nechutí totiž nesla fakt, že zůstala bratrovy na krku. 

 

 
 

 


Portrét



Archiv

Kalendář
<< říjen / 2024 >>


Statistiky

Online: 6
Celkem: 229622
Měsíc: 5311
Den: 311