Jdi na obsah Jdi na menu
 


SOUBOJ SRDCÍ 24 ČÁST

„Tak ty říkáš, že nemáš tušení o tom, jak se Sarah Gelnerová, alias Sabrina Kaneová, ocitla na listině tvých zaměstnanců?!" Zařval Matteo a naštvaně praštil pěstí do stolu. 

Nacházeli se zrovna v jeho kanceláři. Matteo seděl v čele svého stolu. Vedle něho stál Kevin a naproti nim, seděl Roberto Gonzales, s jednou z jeho goril po pravém boku. Okolo celého pokoje, pak stálo na každé straně ani deset mužů, z každé mafie.

 Bylo to již čtrnáct dní od doby, co Sarah a svého syna přivezl do svého domu, a celou tu dobu tušil, že Gonzales a jeho povedená žena, v tom mají jistě prsty. 

Ale Gonzales se postaral o dokonalé zametení stop. Nemohl si dovolit, proti sobě poštvat nejobávanějšího mafiána na planetě.

A nyní Gonzales seděl proti němu a snažil se na sobě nedat znát strach z toho muže. Respekt z něj měl vždy, ale po tom, co se z něj stalo, si nebyl vůbec jist tím, čeho je schopen. A stačilo tak málo, aby se tu strhlo peklo.

 „Chci přiznat svého syna Mattea." Řekl po několika dlouhých vteřinách Matteo směrem ke Gonzalesovi a ten zalapal po dechu. Hned mu bylo jasné, že Matteo pozná, že je jeho, a na čele se mu objevila krůpěj potu.

 „To..., to ale není možné, jsi ženatý, a naše zákony..."

 „Na zákony ti kašlu, Gonzalesi! Je to můj syn, a já si přeji, aby to tak bylo i papírově. A nikdo na světě, mi ono právo nevezme, Gonazalesi," zavrčel, „nikdo, rozumíš?!" Naklonil se k němu, aby svým slovům dodal váhu. 

Gonzales zamrkal a sáhl ke svému krku, aby si povolil kravatu. Šlo do tuhého, a on to věděl. A věděl, že pakliže jakkoliv neustoupí, neodejde odtud živ. 

Zbývalo mu jediné, obětovat to menší zlo. Jeho ženu. A proto také nyní doufal, že jeho pojistka, svázaná v autě do kozelce, zachrání mu život a hlavně jeho mafiánskou čest. 

„Ale..., ale dokud nebudeš rozveden Matteo, tak ani Lóže nemrtvých neschválí tvůj požadavek," zašeptal směrem k němu, „snad kdyby tvá žena svolila k rozvodu..." ledabyle pohodil rukou k oknu. 

Matteo povytáhl obočí. Pomalu si nalil sklenku whisky a držíc ji v ruce, ji převaloval mezi prsty. Pochopil, že Gonzales mu právě jeho ženu předhodil, v naději na jejich smír. 

„No dobrá," řekl po dlouhé době Matteo a pohodlně se opřel do opěradla své židle, „řekněme, že ti tedy budu věřit, Gonzalesi, že nemáš se zmizením Sarah Gelnerové, nic společného. Ale něco za něco..." povytáhl obočí a pokynul mu. 

A Roberto Gonzales, rozuměl. Dával mu možnost, zachránit si svou mafiánskou čest. Pokynul rukou svým mužům, aby přivedli Zoru Vargasovou a oddychl si. 

Za několik minut se otevřeli dveře a dva muži přivlekli Matteovu ženu. Ona ale evidentně nepochopila nebezpečí, které ji hrozí. 

„Matteo!" vykřikla, „co to má kruci být? Řekni těm gorilám, že si na tvou ženu, nemají co dovolovat!" 

Matteo nic neřekl. Jen si ji měřil naštvaným a ledovým pohledem a pak pokynul hlavou. Muži ji pustili a rozepnuli její náramky.

 „Chci, abys ihned podepsala rozvodové papíry!" Řekl náhle Matteo a Zora překvapeně vzhlédla.

 „Nemůžeš se se mnou rozvést," vyprskla, „to Lóže nemrtvých nedovolí. A ani já!"

 „Nemáš na vybranou, Zoro. A dávám ti poslední šanci. Podepiš!" zavrčel a postrčil po stole bílý papír.

 „Ani mne nenapadne! Nikdy se nerozvedu! Nemáš na to právo!" 

„Právo!" procedil skrz zuby Matteo a zvedl se ze své židle. 

Tehdy Zora pochopila svou chybu. Udělala bezděčný krok vzad, ale to už Matteo stál před ní. Jeho tvář se změnila a z úst mu vystoupily dva bílé špičáky. 

Zora vykřikla, a pokusila se ještě o jeden krok vzad. Matteo však byl rychlejší. Chytil ji pod krkem a zuřivě se zakousl do jejího krku.

 Neovládal se. Nechtěl se ovládat. Nebyl k ní něžný, jako když se krmil ze Sarah. Zuřivě trhal svými zuby její hrdlo a hltal její krev jako zvíře. 

Teprve když ucítil, že je mrtvá, ji pustil na zem. Všichni stáli, dívali se, ale nikdo se neodvážil říci, ani slova. Pak se zadýchaně otočil na Gonzalese. Z koutku úst, mu ještě kapala krev a jeho oči planuly jako dva uhlíky. 

„Jsem rozveden!" zavrčel a překročil její mrtvé tělo, „vezmi si Gonzalesi ten odpad sebou a postarej se o to, aby syn Sarah Gelnerové, dostal mé jméno. Matteo Rayes Castello mladší!" 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét



Archiv

Kalendář
<< květen / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 202272
Měsíc: 6588
Den: 274