Jdi na obsah Jdi na menu
 


LUCIFER 27 ČÁST

Lucifer si nevěřícně odfrkl. Nemohl uvěřit tomu, že zrovna on, by byl schopen nějaké emoce. Jakékoliv. Ale tíha na jeho mysli, ho utvrdila v tom, že je tomu tak. 

Však nedokázal vypudit z hlavy nutkavou myšlenku na Elisu a Kryspa. Ještě nikdy nepocítil takový divný pocit u žaludku. Jakoby se mu jeho srdce chtělo vzteky vydrat ven z těla. A dokonce nedokázal již usměrňovat ani svou zlost. Při každém Elisině záchvěvu emoce, se jeho tělo napnulo jako tětiva. 

„Kruci!" vykřikl zlostně a praštil pěstí do zdi. Zaslechl zrovna Elisin smích a Kryspova mysl byla zabrána jen jedinou myšlenkou. Na Elisino tělo.

 „Máš pravdu!" zavrčel směrem k Bertě, „musím Elise ukázat, kde je její místo! Jednou se stala manželkou satana, tak se podle toho bude chovat!" 

Během okamžiku, se zjevil pár kroků od Elisi s Kryspem. Elisa seděla na lavičce a Kryspo se před ní natřásal, jak nadržený kohout.

 Pohled na ně, Lucifera ještě více rozzuřil. Měl najednou chuť Elisu popadnout, odnést ji do pokoje a tam ji konečně ukázat, kdo je její manžel. Měl chuť z ní ten její vzdor a nenávist k němu dostat jediným, možným způsobem. Měl chuť ji šukat tak dlouho, dokud by se nerozpustila v jeho rukách. 

 Kryspo si všiml Lucifera jako první. Zbledl a zalapal po dechu. Padl na kolena a sklonil hlavu k zemi. 

„Pane." Zašeptal, aniž by se odvážil vzhlédnout. Luciferova rozzuřená tvář ho celého roztřásla.

 I Elisa překvapeně vytřeštila oči. Její prvotní reakce bylo zděšení a pocit výčitek, ale vzápětí ho vystřídal vztek a vzdor k Luciferovi. 

„Ty nevíš, kde je tvé místo, Kryspo?!" zahřměl Lucifer, ke shrbené postavě na zemi, „tvá mysl je obtěžkána myšlenkami, které se mi ale vůbec nelíbí!" 

„Pane..." vykoktal Kryspo a odvážil se vzhlédnout, „nedovolil bych si nic, kdybych věděl, že vy..." polkl strachy při pohledu na svého pána. 

„Nemáš právo, Lucifere!" vykřikla náhle Elisa a vyskočila na nohy, „nech nás být!" zašermovala mu prstem před obličejem, což Lucifera ještě více rozlítilo.

 „Nemám právo?!" řekl ale klidným hlasem, „jsem tvůj manžel. A již to, by stačilo k tomu, to právo uplatňovat. A jsem satan! Jsem vládce podsvětí a jako takový, mám právo na vše, čeho se mi zlíbí!"

 „Na mě ale ne!" vrátila mu Elisa statečně, „zapomněl jsi na Jasmínu?!"

 Luciferovy černé oči zajiskřily zlostí. Cítil z Elisi rozrušení a vzdor, ale přísahal by, že i žárlivost.

 „Jasmínu?" procedil skrz zuby, „ta slouží mi jen pro potěchu těla. Bylo tomu tak od pradávna a nebyla jediná," zlostně každé slovo válel na jazyku a pomalu se přibližoval k Elise, „byli jich tisíce, za ta staletí. A k žádné jsem nic necítil. Nic! Ďábel je přeci emocí prost, Eliso, to jsi zapomněla?!"

 Byl již tak blízko ní, že cítil její horký a zrychlený dech na své tváři. Měl přeci pravdu, jako satan, nemusel činit žádného pokání. On necítil tehdy nic, ani ke své ženě. A nechtěla-li mu ona vyhovět, šel samozřejmě za Jasmínou. 

To se ale jak zjistil, změnilo. Najednou cítil, že k uspokojení svého těla, potřebuje jí. Že mu nestačí pouhý akt, že potřebuje víc. 

„Já neporušil smlouvu, Eliso!" vydechl, „to ty! Vlastním tvou duši. Odevzdala ses mi dobrovolně a tudíž, každá chlípná myšlenka, je i porušením smlouvy!" 

Ještě několik dlouhých vteřin se jí nasupeně díval do očí. Pak mávl rukou a všichni tři, se náhle ocitli ve sklepení jeho hradu. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 


Portrét



Archiv

Kalendář
<< květen / 2024 >>


Statistiky

Online: 5
Celkem: 202193
Měsíc: 6527
Den: 297